Nuudeleita

Viikonloppuna vietettiin virallista Liina on kaunista -kerhon kevätkokousta. (Niistä pitäisi ehkä tehdä ihan perinne, oli niin kivaa.)

Kokousruoka oli moninaista; ja seurassa oli myös jonkin verran henkilöitä, joiden nimi ei ollenkaan ollut Liina, mutta monimuotoisuus on kai vain hyvä asia.

Perjantaina tein nuudeliwokkia. Se on bravuureitani; törkeän helppoa ja hyvää. Valitettavasti en vaan onnistu ikinä saamaan siitä kovin valokuvauksellista. Kokeilkaa silti.

Ohje on alunperin Basic cooking -kirjasta, mutta alla on viritelty versio.

Kana-nuudeliwokki noin neljälle paitsi jos kaikilla on hirveä nälkä
  • 500 g kanaa, esim. rintafilettä
  • 250 g munanuudeleita (saa myös luomuna, vink vink)
  • 1 nippu kevätsipuleita
  • 1 purjo (voi olla pienempi)
  • 1 tavan keltasipuli (tulkoon mainittua, että sipuleiden määrää ja laatua voi kontrolloida oman maun mukaan ihan vapaasti. Alkuperäisessä ohjeessa puhuttiin vain kevätsipuleista, mutta se on mielestäni naurettavaa.)
  • 2-3 kynttä valkosipulia
  • 1-2 kuivattua chiliä - ja TIETENKIN voi käyttää myös tuoretta. Tuoreella punaisella tsilillä saa ruokaan vähän väriä.
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1-2 rkl sitruunamehua (voi laittaa enemmänkin)
  • 3 rkl soijaa (suunnilleen)
  • neutraalin makuista öljyä
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan; ei ylikypsiksi! Valuta ja anna olla hetken aikaa. (Kannattaa katkoa ne ennen keittämistä, uskokaa pois vaan.)
Suikaloi kana, silppua sipulit, valkosipuli, inkivääri ja chili.
Kuumenna öljy wokkipannulla kunnolla ja ruskista kana. Siirrä kana syrjään pannun reunoille (?!? minun pannullani kaikki mikä on reunalla noudattaa painovoiman kutsua ja vierii pohjalle...) tai tee kuten minä ja töki kanoja syrjemmäs. Lisää sipulit, inkivääri ja chili ja kuullota niitä pari minuuttia. Sekoita vimmatusti. Jossain vaiheessa kaiken voi käännellä sekaisin.
Lisää nuudelit ja tilkka öljyä. Kääntele vielä joitakin minuutteja. Kaada sekaan sitruunamehu ja soija.

Luulen muuten, että kasvisversio tästä toimisi myös mainiosti; itse olen joskus harkinnut jättäväni kylmästi kanan kokonaan pois, mutta voihan sen myös korvata jollain. Vaikka sienillä. Niitä ei kyllä ehkä paisteta ekana.

Tykkään tästä, btw, eritoten siksi, ettei tähän soijaa lukuunottamatta tule mitään mausteita - kaikki voi olla tuoretavaraa. (En tiedä, miksi se on hyvä asia, mutta silti se vetoaa.) Mausta ei kuitenkaan ole pulaa.

0 comments: