Villasukat, punaviiniä ja juustotäytteisiä pekoniin käärittyjä chilejä

Tänään on kokattu herkkuja. Niin, jos siis luulee, että vähähiilihydraattisella ruokavaliolla joutuu luopumaan kaikista herkuista, on väärässä. (Sitäpaitsi söin aiemmin päivällä korruptiopullan. Toivoin kyllä, että se olisi ollut korruptiopussillinen Blairin sipsejä.)Kun viilenee, tekee mieli jotain lämmintä, kuten juustotäytteisiä chilejä, jotka on kääritty pekoniin. Niitä tosin tekee mieli usein muutoinkin, mutta kaupasta löytää harvoin sopivan kokoisia chilejä. Nyt löytyi. (Tai siis joku habanero tietysti on aika optimaalisen kokoinen mutta sitä ei sitten tikahtumatta syö, ellei ole treenannut. Henkilökohtainen chilikuntoni on tällä hetkellä huonohko.)

Reseptistä vinkkasi keittiöjumalatar Saija. Saija käski kiittää ohjeesta The Pioneer Womania, mutta minusta Saijan versio on ytimekkäämpi. Se menee näin:

Pekoniin käärityt, juustotäytteiset chilit
Ota chilit, halkaise kahtia (älä ota niitä tulisimpia), poista siemenet, lääpi sisuta täyteen philadelphia-juustoa, kääri ympärille sopiva siivu pekonia. Paista uunissa kunnes pekoni on rapsakkaa. Syö ja nauti suunnattomasti!
 Ostoslistalle siis:
  • Chilejä paljon [meidän lähikaupassamme irtochilien tulisuus oli ilmoitettu asteikolla 1-10. Tarjolla oli isoa, punaista kolmosta ja pienempää keltaista vitosta. Herra Korianteria söi ekana vitosen, ja kakisteli lieskojen läpi, että niin kummat oli niitä tulisempia. Itse tykkäsin juuri vitosesta, mutta kolmonen oli ihan hyvä kompromissi. Chilien ostaminen on asteikoista huolimatta melkoista arpapeliä, ja ainakin ihana Unelias kokki Anna osasi kertoa oman lieskatarinansa. (Ja eikö olekin ihanaa, että Anna on tullut takaisin?)] 
  • Pekonia (pellilliseen chilejä käytin hyvinkin kaksi pakettia pekonia, mutta toisaalta - kun minä käärin jotain pekoniin, minä todella käärin sen.)
  • Philadelphia-juustoa (ja täysrasvaista sittenkin eikä mitään kamalaa kevytversiota. Tätä meni liberaalilla käytöllä vähän yli paketti, yhdelläkin olisi ehkä selvinnyt.)
Ääntä kohti!

4 comments:

Anna said...

<3!

Tuolla on ne muinaiset versioni: http://uneliasblogi.blogspot.com/2008/07/chili-grilliin-purkkiin-ja-pakkaseen.html

Musta tuntuu että vois olla uusintaoton paikka näiden suhteen, että pääsis traumoista yli :D

Hanna said...

Jahas, luulen että nää parantaa mut keuhkotaudistani. Poikaystävä saa toteuttaa. Ja on mulla punaviiniäkin. Kohta oon terve.

Liina said...

Oi Anna, ehdottomasti sun pitää kokeilla uudestaan! Ja noi sun purkitetut näytti huikeilta - vastaavasti kiinnostuin myös tuosta tukkupakkauksesta chiliä. Vieläköhän sieltä voisi tilata jotain? Hinta oli ainakin kohtuullinen.
Niin ja <3

Hanna, ilman muuta ne parantaa. Tai jos ei paranna, ei ainakaan harmita niin paljoa enää. Ja sehän on tärkeintä :D

Poikaystävän toteuttamaanlaittaminen on myös erinomainen suunnitelma. Kannatan.

heta said...

Blogissamme on sulle tunnustus!