Karkkia

Innostuin sosiaalisessa mediassa esittämistäni uhkauksista huolimatta postaamaan, kun oli kaksikin karkkiaiheista juttua.

Ensteks uutuuskarkeista. 

Tuossa iltana muutamana seisoin eteisessä valmiina yöpuulle, ja koira seisoi eteisessä miettimässä koiramaisia juttuja, kun rakas puolisoni asteli paikalle. Koira tuli välittömästi hulluksi ja alkoi juosta (huomatkaa muuten normitetun kielen vertauskuvan oikeaoppinen käyttö) kämppää ympäri kuono väristen.

- Mikä sille tuli, kysyi herra Korianteria.
- Mikä täällä haisee, ja mitä sä syöt, kysyin minä.

Puolisoni näytti onnelliselta niin kuin vain voi ihminen, joka salaa onnittelee itseään karkkikaapin ryöstöstä mutta pyrkii enkelimäiseen "who, me?" -lookiin. Koira kiersi asuntoa neljättä tai viidettä kertaa.

- Eiku oikeesti, mikä sille tuli? (Tämä oli surullinen yritys vaihtaa puheenaihetta, kuten kohta tulemme huomaamaan.)
- No kun täällä rupes haisemaan ihan sellanen ... no ... Dentastix. Mitä sä oikein syöt?

Dentastix (tiedoksi niille lukijoille, jotka ovat aiheesta surullisen tietämättömiä) on koirille annettava herkkupala jota hammasterveydellisin väittein markkinoidaan. Koska koiran hammaskiven poisto on maksuteknisesti silkka pystyryöstö, monet omistajat antavat mielellään lemmikeilleen Dentastixejä siinä toivossa, ettei eläinlääkärin edessä olisi pakko kaivella kuvettaan. Sitäpaitsi terveysvaikutteisilla herkuilla on kivempi lahjoa koiraa, jää parempi omatunto.

Näillä lahjotaan koiria.
Puoliso taipui väistämättömän edessä:

- Mä muistin, että meillä oli niitä Tervalakuja, ja päätin maistaa.

Pyyteetön aviomies oli siis ostanut puolisolleen, mainosten uhrille, eli minulle paketin Pandan lakupaloja, makuna terva. Epätyypillisesti lakut olivat odotelleet kaapissa koko viikon ilman, että kukaan oli repinyt pakettia auki. Mutta nyt riitti repijöitä, sillä kun pakettia vähän ravisteli, kävi ilmi, että Pandan Tervalakut tuoksuvat koiran nokkaan enemmän Dentastixeiltä kuin Dentastixit.

Minun Dentastixit.

Vein loput työkavereille.Toiseks uutuuskarkeista

Pääsin ihanan Annan peesissä tutustumaan uusiin TV Mix -karkkeihin MTV3:n studioille. Uudet TV Mix -karkit tarkoittivat tässä tapauksessa TV Mix -karkkeja, jotka oli dipattu suklaaseen, sekä uusia suklaa ...no... puffeja, sori jos varastin jonkun trademarkatun termin.

Jättikatkat nam. Kuva Hannu Peltola
Tilaisuuden idea oli nerokas: siellä dipattiin kaikkea suklaaseen. Ja kun sanon kaikkea, tarkoitan lähes juuri sitä. Esimerkiksi kukkakaali + tumma suklaa tuottivat hämmentävän kookoksen jälkimaun, ja naudanliha ja tumma suklaa toimivat muuten vaan. Paras kombo oli silti, tadaa, jättikatkikset ja maitosuklaa - yhdistelmä, jota voisin hehkuttaa vaikka kuinka, ellei tilaisuudesta pitäisi mainita vielä yhtä juttua:

Paikalla oli myös Maikkarin aamuteeveessä kokkaava Oula Hänninen, joka kokkaa myös Hämeenlinnan Katisten kartanossa, mikä onkin vallan erinomainen mesta. Sääli vain, ettei sinne niin vain kävellä - kyseessä on tilausravintola, mutta pari vuotta sitten se oli vielä auki normiravintolanakin ja vanhempani ilmeisesti harkitsivat paikan kirjastohuoneeseen muuttamista. Jos tulee tilaisuus, kantsii kokeilla. (Kokki, kokeilla, haha, see what I did there? No? I'll get me coat.)

(Ainii ne karkit. Suhtaudun varovaisen positiivisesti; haluaisin mieluummin Malacolta takaisin ne jumalaiset kirpeät pienet karkkipussit kuin suklaadipattuja asioita, mutta olenkin vissiin epätyypillinen nainen ihminen. Ja tuota, nyt kun tarkemmin ajattelen, olkaa ystävällisiä siellä Malacolla älkääkä tuoko takaisin niitä jumalaisia kirpeitä karkkeja, hammaslääkärini ja kansanterveyslaitos kiittävät molemmat.)

2 comments:

Anna said...

:DD Tää piristi mun iltaa paremmin kun yksikään karkkipussi :) Toki teidän koiran piristyminen hammasnamuista taitaa ylittää kaikki muut piristykset :)

Liina said...

mä voin tuoda sen teille joskus piristymään, mutten ota vastuuta lattiaurista :D

mahtavaa, että piristi!