Helppo ja helpompi

Tässä on nyt ollut vähän kaikenlaista hässäkkää, valmistumista ja työpaikanvaihtoa ja tanssikurssia ja sen sellaista, ja kokkaaminen on jäänyt vähän vähemmälle kun aika ja jaksaminen ovat kortilla.

Meillä syödään arkisin aika paljon kanaa, koska se on niin superhelppoa. Pari arjen pelastajaa alla.

Helppo: Kanaa Cacciatore
6 annosta

Tämä löytyi BBC GoodFoodin sivuilta.
  • 1 sipuli
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 2 tölkkiä (a 400g) kirsikkatomaatteja (joita ei täältä löydy, käytin tavallisia)
  • 4 rkl mascarponea
  • kourallinen basilikaa
  • 6 kanan rintafilettä, nahalla tai ilman.
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Paista kanat pannulla nopeasti niin, että saavat vähän väriä pintaan. Laita uunivuokaan.

Tee toisessa pannussa kastike: kuullota sipulit. Lisää tomaatit ja mausta, ja anna porista 10-15 minuuttia kunnes kastike paksunee. Väännä levy pois päältä ja lisää mukaan mascarpone ja puolet basilikasta.

Kaada soosi kanan päälle ja lykkää vuoka uuniin 25-30 minuutiksi. Ripottele tämän jälkeen loput basilikasta.

Toimitus haluaa huomauttaa, että kätevin marssijärjestys voi kyllä olla se, että ensin tekee kastikkeen ja sen poristessa paistaa kanat pannulla.


Helpompi: Amerikan broilerit
3 annosta

Tämä on Ruoka-Pirkasta ongittua ja niin helppo homma, että aloitin ruoanlaiton tästä nimenomaisesta reseptistä. Erityisen helppo tämä on, jos kotona on muroja (siis ihan tavan cornflakeseja.) Minulla on niitä ihan vaan kokkausmielessä - kanssanisäkästä hermostutti joskus, että nyt sen pitää syödä pahoja cornflakeseja aamuisin, mutta lopulta pääsimme kompromissiin jossa mun kokkausmuroihin ei kosketa.
Periaatteessa yritän välttää valmismarinadeja, mutta joskus ne vaan helpottaa elämää.
  • hunajamarinoituja broilerin rintafileitä tai koipireisiä 3 tai enemmän
  • 1 dl juustoraastetta, esim. emmental
  • 1,5 dl cornflakeseja
  • chiliä tai muita mausteita
Jos käytät koipireisiä, paloittele ne ja lado uunivuokaan. Rintafileet voi minusta vaan latoa uunivuokaan. Ripottele päälle chiliä tai muita mausteita jos haluat, suolaa ei ehkä kannata lisätä. Murskaa murot ja sotke ne yhteen juuston kanssa. Kaada juusto-muroseos vuokaan kanojen päälle ja paista 200 asteessa 45-50 minuuttia.

(Minä en oikein tiedä, miten erilaisen kananosan valinta vaikuttaa paistoaikoihin joten yleensä noudatan ilmoitettua. Kokemukseni mukaan tuo 45-50 on ihan hyvä rintafileidenkin kanssa.)

11 comments:

Tuo BBC Good Foodin resepti näyttää ihan oikealta Löydöltä! Hieman ongelmoitta se, että tuo juusto lienee laktoosillista, mitähän lykkäisin tilalle?

Jaa niin sekin vähän hankaloittaa että olen lopettanut kanan ostamisen kotiin :-D Mutta ehkä kalkkunaa vois. ;-)

Ai niin ja cornflakesit on sitte erittäin hyviä myös vaniljajäätelön kanssa :-P Lääääh. Että jos niitä on joskus kaapissa kerta. Itte en oo vuosiin syönyt ja haikailen vain... Viimeks kolme juhannusta takaperin ostin branflakeseja ihan jäden kaveriks :-D (Paitsi oonpas syönny tavan fleiksejäki jossain hotla-aamiaisil tai vaihdos tai jossain.)

Liina said...

on se ihan oikea Löytö :D

mutsi väitti joskus, että mascarponen voi korvata tavan tuorejuustolla tarvittaessa. eikös niistä luulisi olevan ainakin hylaversioita?

ja varmasti toimisi kalkkunallakin :D

hei tolleen mäkin voisin kokeilla cornfleiksejä. en tykkää niistä maidolla (kun en tykkää maidosta. ahaha.) kiitos vinkistä :)

oliivia said...

Mahtavaa, helpoille ja hyville resepteille on kyllä aina käyttöä!

Olisko sulla aikaa / halua osallistua salamahaasteeseen?

Liina said...

oo, haaste, jännittävää :-o

halua kyllä, mutta tällä viikolla ei aikaa ... ensi viikolla sitten enemmän. miten salama pitää olla?

oliivia said...

Liina,
salamahaasteen idea on tehdä ja postata ruoka noin viikossa siitä kun olemme haasteen julkaisseet.
Eli ei hätää, jos kiinnostusta on niin haastamme sinut vasta juhannuksen jälkeen. Olisi sitten se seuraava viikko aikaa. Sopiiko?

Liina said...

juhannuksen jälkeen sopii oikein hyvin :D ...älkää kovin teräviksi teroittako haastekynsiänne :)

oliivia said...

Hienoa!
Vielä pohjustukseksi utelen, onko ruoka-aineita joita et kerta kaikkiaan voi tai halua käyttää syystä tai toisesta?

Liina said...

piti vähän miettiä.

mutta sitten muistin, että mantelit, pähkinät ja melonit on tuotteita joihin en mielelläni koske edes tavallista pidemmällä tikulla :P

oliivia said...

No niin, salama on iskenyt täällä.