Vietin Euroviisuillan Kööpenhaminassa kahden ystäväni kanssa. Koska kaikkia väsytti lauantaina, ei oikein saatu aikaan muuta kuin ruokaa, mutta sehän riittääkin. Ihan koko ajaksi ei silti riittänyt ruokaa (tai vatsassa tilavuutta), joten yksi meistä nukkuikin pisteidenlaskun ajan (en minä! Kerrankin!)
Pääruoan perusohje haettiin Pastanjauhajilta (jotka täysin epäoikeutetusti jäivät sarjassaan kakkosiksi blogiäänestyksessä) ja jälkkäriksi tehtiin niin ikään Pastanjauhajien vinkkaamia mojito-juustokakkuja.
Euroviisuillan enchiladamuunnelma
- 6-8 tortillaa
- 2 kanan rintafilettä
- 3-4 tomaattia
- 1 prk vihreää chiliä
- 2 dl juustoraastetta
- 300 g tuorejuustoa
- valkosipulinkynsi silputtuna
- suolaa
- valko- tai mustapippuria
- muita potentiaalisia ja toivottuja mausteita kuten tacomausteseos tai cayennepippuri
- 0,5 prk vihreää chiliä
- 2,5 dl vettä
- 1 pieni purkki tomaattipyrettä
- 2 rkl öljyä
- suolaa
- oreganoa
- 2 rkl tacokastiketta
- 2 dl muistaakseni creme fraichea mutta kermaviili käy myös
- 2 dl juustoraastetta
- salsaa
- guacamolea
- mitä nyt muuta katsoo lisukkeeksi haluavansa
Sekoita creme fraichea lukuunottamatta kastikkeen ainekset kattilassa ja keitä kymmenkunta minuuttia. Lisää creme fraiche (ja jos käytät alkuperäistä ohjetta, myös oliivit jotka me jätimme pois sillä periaatteella että KAIKKEA ei voi laittaa samaan ruokaan) ja sekoita. Kaada tortillakääröjen päälle.
Ripottele päälle vielä loput juustoraasteesta ja pistä uuniin vartiksi. Ota pois uunista, tarjoile salsan, guacamolen ja muiden lisukkeiden kanssa.
Tämä ruoka riittää suurinpiirtein pitämään kolme ihmistä hereillä Euroviisujen 15 ensimmäistä maata. Jälkiruoan odotus pitää hereillä 5 seuraavaa maata ja itse jälkiruoka 10. Pisteidenlaskun osalta olet omillasi.
Pitää muuten sanoa, että mojito-juustokakut oli kyllä ihan Mun Juttu. Tosin saatoimme laittaa liian vähän sokeria, mutta minuun uppoaa juuri tuollainen ei-niin-makea jälkkäri.
0 comments:
Post a Comment