Taisin mainita, että vein työkavereille kakkua tuossa muutama
Kakku on tehty luottoreseptillä jonka olen löytänyt mahtavasta Sillä sipuli-blogista. Laitan sen nyt tännekin koska
- Ohjetta on kysytty
- Minulla on hankaluuksia löytää sitä tarvittaessa (hei vaan, Jukka ja Merituuli! Se olen minä joka blogiinne on saapunut 600 kertaa googlettamalla "sillä sipuli juusto suklaa kakku". Tiedän kyllä mikä on yhdyssana, mutta Google ei tiedä.)
Juusto-suklaakakku
- 6 rkl (85g) voita paloiteltuna (alunperin suolatonta kai, itse käytän tavallista. Suolaton voi, käsittämätön idea.)
- 115g suklaata pilkottuna (Sillä sipulin ihanat ihmiset tietävät kertoa, että tämä tarkoittaa Fazerin sinisestä 200 g levystä 4 riviä ja 2 palaa)
- 1,5 dl sokeria
- 2 isoa kananmunaa (huoneenlämpöisinä, seikka jonka aina unohdan kun kaivan kanikset jääkaapista 15 sekuntia ennen käyttöä ... ei ole pilannut mitään. Ja mistä saa isoja kananmunia? Minä löydän vain niin standardikokoisia että ne tulevat varmaan tehtaasta eivätkä kanasta.)
- 1 dl (70g) vehnäjauhoja
- 1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
- 1/8 tl suolaa (en osaa mitata näin pieniä määriä ... sanotaan hyppysellinen)
- 1 tl vanilja-aromia (käytin vaniljauutetta, sitä saa Behnfordsilta ja varmaan joka paikasta muualtakin, mutta minä haluan hankkia mausteeni hankalimman kautta)
- loput siitä Fazerin sinisen suklaasta pilkottuna
- 200g tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
- 1 iso munankeltuainen
- 5 rkl (75g) sokeria
- 1/8 tl vanilja-aromia
Laita vuokaan leivinpaperi. (Katso kuinka leivinpaperi hiljalleen taipuu vuoasta pois. Laita leivinpaperin päälle kiviä painoksi.) Sitten uuni päälle: 180 astetta.
Sulata voi ja se isompi satsi suklaata kattilassa miedolla lämmöllä sekoittaen. Ota kattila pois levyltä. Sekoita mukaan joukkoon 1,5 desiä sokeria ja munat. Tämän jälkeen lisää kippoon jauhot, kaakaojauhe, (suola), vanilja-aromi/uute ja suklaapalat. Suorita taikatemppu: levitä seos leivinpaperoituun vuokaan.
Sekoita vielä keskenään tuorejuusto, keltuainen, 5 rkl sokeria ja vanilja. Tipauttele tuorejuustopalluroita suklaapohjan päälle sinne tänne. Tee leipomukseen kuvioita vetämällä viivoja veitsellä ylös alas. Sillä sipulin puolelta voitte ihailla, miltä kaunis lopputulos näyttää. Täällä ette voi ihailla, miltä ruma lopputulos näyttää, sillä kaakku meni parempiin suihin aikoja sitten.
Sekoita vielä keskenään tuorejuusto, keltuainen, 5 rkl sokeria ja vanilja. Tipauttele tuorejuustopalluroita suklaapohjan päälle sinne tänne. Tee leipomukseen kuvioita vetämällä viivoja veitsellä ylös alas. Sillä sipulin puolelta voitte ihailla, miltä kaunis lopputulos näyttää. Täällä ette voi ihailla, miltä ruma lopputulos näyttää, sillä kaakku meni parempiin suihin aikoja sitten.
Paista uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä - tämä on ainakin minusta hillittömän paljon parempaa hieman jäähtyneenä.
6 comments:
Ohooohh! Tätähän pitää kokeilla. Kiitos liinatajuisesta (ja hilpeästi hirnuttavasta) reseptistä, vaikuttaa ihan siltä että jopa mäkin voisin tässä onnistua.
Suklaati on hyvä sana. Mums.
ja suklaan monikkohan on "sukliit", ainakin minun suussani.
tämä on kyllä hurjan herkkua, kiitos muistutuksesta. vaikka lomamatkakuvien jälkeen lupasin laihduttaa seuraaviin lomakuviin mennessä, rupeaa tämä "kakku" kuiskimaan aika kuuluvasti...
Minä kyllä säilytän munani aina huoneenlämmössä (yhdessä korissa ;-)) enkä voi KUVITELLAKAAN käyttäväni KYLMIÄ MUNIA leivontaan :-D Eikun voin kuvitella koska joskus käytin, nyt säälisin liikaa pelästyvää taikinaa o_O
Outoko oon. SUklaati. Kumma sana SUN suusta. Lässytyksen rajamailla. Itte kammoan sanaa "masu". Suklaatista tulee mieleen vain rullaati. Rei vaan!
Mä tykkään sanoa kaakku. Ja limpsa. :)
Eikä saa blogata ihanista suklaatikakuista ihan vaan viattomasti keskellä arkiviikkoa. Se on kiellettyä. Tai jos ei ole, niin pitäis olla. Aika slurps-ohje!
Duussi, toivottavasti onnistuit :D uskoni on vahva, onhan sulla paras nimi ja kaunein luonne :)
Merituuli, ilman muuta! en ollut tuota ajatellutkaan, mutta sehän kuulostaa ihan juuri luontaiselta.
Ylimuuli, ai, iik, apua - miten saatoin näin mokata :D taikinaparka. niin en tiiä siitä sanasta. jotenkin se vaan on tarttunut ...
...kuten myös on tarttunut sana "kaakku", Handepande! hienoa, että hyvät sanat leviävät.
ja nythän on jo perjantai, ja sehän on ihan tehty suklaatia ja kaakkua varten. vai olikos se sunnuntai?
En voi tajuta, miksen ole vielä tätä kokeillut, vaikka bloggasin alkuperäisestä reseptistä silloin joskus. Ajatus on superhauska, niin kuin aika monet Davidin postaukset muutenkin.
Kaakku on musta todella suloinen sana. Ehkä myös siksi, että isoisä niin sanoo, mutta muutenkin. Huomenna saadaan taas synttärikaakkua.
Kiva blogi, muuten. :)
Post a Comment