Etan^H^H^H^HSalamahaaste

HAHAA luulitte, että tämä päivä ei ikinä koittaisi, mutta olitte väärässä.
Salamahaaste olkaa ystävälliset. Ja anteeksi, että kesti - tässä oli hieman kiemuroita.

Halusin ehdottomasti haastaa symppiksen Kaikilla aisteilla -blogin Oonan, koska blogiinsa kovasti tykästyin kun se tietoisuuteeni ilmestyi.

Oona laittaa enimmäkseen kasvisruokaa, ja minä haluan oppia laittamaan enimmäkseen kasvisruokaa. Huomaatteko? Hieno tilanne.
Joka tapauksessa, olen myös lukenut useasta (kahdesta) eri lähteestä, että niiden meistä, jotka haluavat pitää haukankatseensa terävänä vielä vuosisatoja (tai ainakin kymmeniä), kannattaa syödä ... pinaattia.

Joten haasteen aiheena on siis pinaatti. Pinaatista saa tehdä ihan mitä vaan, vaikka sitä perinteisintä pinaattikeittoa.

Salamahaaste:
  • Haastaja: Korianteria / Liina
  • Haastettu: Kaikilla aisteilla / Oona
  • Haasteen aihe: pinaatti (pakasteesta tai tuoreena)
  • Deadline: 30.12.2008
  • Valmista ateria, ateriakokonaisuus tai naposteltava eli nappo (ihana termi jonka olen hävyttömästi pihistänyt) joka sisältää pinaattia jossain muodossa
Ilmoita, kun olet saanut haasteruoan tehtyä ja postattua. Haastajana sitoudun kokeilemaan reseptiä ja arvioimaan lopputulosta julkisesti. Reseptiin saa vapaasti poimia aineksia ja ideoita muualta, mutta laina-ajatuksista tulee raportoida hyvän tavan mukaisesti. Täysin omiaankin saa laittaa. Outokin saa olla. Pääasia on pitää hauskaa!

Kun olet suoriutunut tehtävästä, sinulla on oikeus ja kunnia laittaa Salamahaaste eteenpäin haluamallesi blogikokille. Ennen haastamista on kohteliasta tarkistaa, että bloggaajalla on aikaa toteuttaa haaste viikon sisällä. Tarkoitus on, että valikoit omaan haasteeseesi sellaiset ruoka-aineet, joista todella haluaisit jonkinlaisen purtavan tai joita haluaisit oppia käyttämään. Sinun tulee perehtyä haastamaasi blogiin riittävästi, jotette valikoi lihaa kasvissyöjälle tai viljaa keliaakikolle. Jos raaka-aineet ovat kuitenkin sopimattomia haastetulle, tuotteet voi vaihtaa.

Haasteen ei tarvitse toteutua armottomasti vuoden jokaisena viikkona välittömästi edellisen haasteen perään, vaan välissä voi olla ainakin päiviä. Lisäksi esimerkiksi kesällä haastepallo voi pysähtyä pidemmäksikin aikaa, toivottavasti ei kuitenkaan kokonaan.

Osallistujana sinulta edellytetään korkeaa moraalia ja eettistä toimintaa.

Minulta odotetaan ruokahalua, ja sitä muuten löytyy :)

3 comments:

Hohohohoooo! Kyllä nyt tulee lahjoja kun noin kiltisti pistit haasteen eteenpäin joulun alla ;-)

Hyvä aihe. Pinaatti maistuu vaikkei soppa.

Liina said...

hee! hyvä kun sanoit, en edes tajunnut että nyt voin laittaa joulupukille täydennystilauksen :D

hyvä, että sustakin hyvä aihe. pinaatti on hieno juttu, niin että eiköhän tulos tule innokkaaseen kokeiluun :)

Pinaattikeitostakin pitäs muuten kehitellä sellanen versio, joka maistuis itsellekin... Melkein jo otin tänään töissä ihan peruspinaattisoppaa kokeilun vuoks, mut oli vähälaktoosinen eikä laktoositon niin jätin uhrautumatta.