Alkuruoka!

Koska kokkaan lähinnä arkiruokaa, ei yleensä ole tilaisuutta tehdä alkuruokaa. Eilen pari kaveria oli kumminkin syömässä - ja minua hermostutti niin, että tärisin, hah.

Jälkikäteen tiesin olevani maailman surkein kokki :D Mutta alkuruoasta tykkäsin kovasti ainakin itse, vaikken kenestäkään muusta voi mennä takuuseen. Ohje löytyi The Parma Ham Consortiumin sivuilta. Se kuulostaa hienolta. Aion perustaa jonkun consortiumin heti, jos selviää, etten pääsekään Maltan ritarikunnan jäseneksi.

Parmankinkku-avokado-verigreippisalaatti 4:lle
  • 4 kourallista erilaisia salaatteja
  • 2 verigreippiä
  • 2 avokadoa
  • 12 siivua parmankinkkua
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa, pippuria ja hyppysellinen sokeria


Aloita siivoamalla verigreipit: kuori ne, ja leikkaa lohkoista kaikki kalvot irti. Kuulostaa paljon hankalammalta kuin onkaan, mutta kunnon veitsestä on silti iloa.
Kuori ja siivuta avokadot - sitähän ei sitten kannata tehdä tunteja ennen kun avokado tummuu niin kiusallisesti.

Laita salaatinlehdet tarjoiluastioille ja asettele päälle verigreippilohkot, avokadosiivut ja parmankinkkuviipaleet.

Sekoita sitruunamehu, öljy ja mausteet ja kaada kastiketta salaattilautasten päälle. Tarjoile heti.

AINII! Iloista vappua kaikille. Tänä vuonna on kai pakko taipua ja raahata luunsa Ullikselle. Voidaan viedä sinne eilisen jälkiruoan jämät, se oli vähän turhan death by chocolate ainakin mun makuun. Brrr.

4 comments:

Hanna Takala said...

Oo, kerho! Kerho! Voiko ritarikunnasta sanoa kerho? Voi jos on riittävän päissään elämästä..

Näyttää ruoka hyvältä.

Liina said...

ilman muuta ritarikunta on kerho :D

tajusin muuten, että minullahan ON kokkauskerho kaverini kanssa. se on muuten oikein mukavaa, mutta kerhon kokouksista tulee aina ihan kauhea krapula; toipuminen ja rohkeuden kerääminen seuraavaa kokousta varten kestää joskus kuukausia.

nyt kyllä pitäisi taas kokoontua, parsa-ajan kunniaksi.

J said...

Kaikki oli oikein hyvää, niin alku-, pää-, kuin jälkiruokakin etkä ole ollenkaan surkea kokki vaan ihan pöhkö kun sellaisia ajattelet :) Ja teidän Köpiksen kokkauksia jo mainostettiin, koska niistä blogataan?? (laita tästä feedi sun Jaikuun niin pysytään ajan tasalla)

Liina said...

mun blogi, saan olla rauhassa pöhkö :D

ja tästä ON fiidi mun jaikussa. ainakin mä nään sen. etkö sä nää? miksi en olekaan tekniikan ihmelapsi?

kirjoitan siitä huomenna, tänään kannattaa syödä jotain muuta :)