All' italiana -puolelta löysin pekonipitoisen ohjeen, ja koska pidän myös pekonista ihan possuna, päätin tehdä sitä. Sitten kävi ilmi, ettei rakas vieras ollut niin innoissaan pekonista, mutta aina ei voi voittaa...
neljälle
- 400 g spaghettia tai bucatineja (en tiedä, mitä ovat bucatinit...)
- 200 g pekonia (tai savustettua siansivua)
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 kuivattu chili
- 1 sipuli
- 400 g kuorittuja tomaatteja (tai 500 g tuoreita)
- 1 tl kuivattua meiramia (tai 1 rkl tuoretta)
- parmesania
- mustapippuria (minun on vaikea luottaa ruokiin joissa ei ole mustapippuria) (ehkä tästä syystä en kovasti pidä jälkiruoasta)
Pistä pastan keittovesi kiehumaan. Silppua pekoni (tai oikeastaan pekoni pitäisi kuutioida, mutta ei nyt mennä siihen) ja sipuli.
Kuumenna öljy, ja paista siinä pekonia. Kun pekonin rasva on sulanut, lisää murusteltu chili. Sitten lykkää pannulle sipulisilppu ja kuullota. Viimeiseksi laita pannuun tomaatit ja meirami (ja mustapippuri) ja anna muhia n. 10 minuuttia.
Sekoita al denteksi keittämäsi pasta kastikkeen sekaan. Syö paljon.
5 comments:
bucatini on vähän niinkuin reiällistä spagettia
http://en.wikipedia.org/wiki/Bucatini
Perinteinen pekonipasta on kyllä hyvvää :) ite tykkään eniten pastoista, joissa ei käytetä lainkaan kermaa. Nam!
Mark, oo :D googlen käyttö on ilmeisesti vieläkin minulle liian vaikeaa, mutta silti sitä vaan aina oppii uutta. kiitos :)
Insanity_, mulla on vähän sama ... tykkään suhteettomasti sellaisista minimalistisista öljypohjaisista kastikkeista. vähän juuri kuin tämä, mutta vielä parempaa on sellainen jossa on vain valkosipulia ja chiliä ja öljyä :D ja pekonihan on aina ihanaa :D
Ihanaa pastaa, pakko kokeilla. Käy kurkkaamassa blogissani http://laurantahti.blogspot.com/2009/11/tunnustuksia.html, siellä on jotain sinulle ;)
Laura, parasta, kiiiiiiiitos :D
ja miksi kuulen Lauran Tähdestä vasta nyt? hyviä blogeja ei tule piilotella, niistä pitää huutaa maailmalle! mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)
Post a Comment