Spaghettia amatricelaiseen tapaan

Lainasin kirjastosta mielestäni Marja Lindforsin kirjan Cucina Povera, mutta sainkin tuplaniteen jossa toisella puolella kyllä oli Cucina Povera mutta toisella puolella All' italiana. Tämä oli onnekasta, sillä tänään piti tehdä ruokaa vieraksille. Tykkään muuten tästä Lindforsin kirjasta ihan possuna, ja harmittaa, etten nyt jotenkin koe voivani ostaa sitä kun se kerran on kirjastosta lainassa.

All' italiana -puolelta löysin pekonipitoisen ohjeen, ja koska pidän myös pekonista ihan possuna, päätin tehdä sitä. Sitten kävi ilmi, ettei rakas vieras ollut niin innoissaan pekonista, mutta aina ei voi voittaa...

Spaghettia amatricelaiseen tapaan
neljälle
  • 400 g spaghettia tai bucatineja (en tiedä, mitä ovat bucatinit...)
  • 200 g pekonia (tai savustettua siansivua)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 kuivattu chili
  • 1 sipuli
  • 400 g kuorittuja tomaatteja (tai 500 g tuoreita)
  • 1 tl kuivattua meiramia (tai 1 rkl tuoretta)
Meillä lisäksi myös:
  • parmesania
  • mustapippuria (minun on vaikea luottaa ruokiin joissa ei ole mustapippuria) (ehkä tästä syystä en kovasti pidä jälkiruoasta)
Jos käytät tuoretomskuja, kalttaa ne ja poista kannat, kuoret ja siemenet. (Kalttaaminen on ihan sielunvihollisen keksintöä. Tästä on töissäkin keskusteltu, mutta kaikki eivät ole nähneet valoa vielä :D)

Pistä pastan keittovesi kiehumaan. Silppua pekoni (tai oikeastaan pekoni pitäisi kuutioida, mutta ei nyt mennä siihen) ja sipuli.

Kuumenna öljy, ja paista siinä pekonia. Kun pekonin rasva on sulanut, lisää murusteltu chili. Sitten lykkää pannulle sipulisilppu ja kuullota. Viimeiseksi laita pannuun tomaatit ja meirami (ja mustapippuri) ja anna muhia n. 10 minuuttia.

Sekoita al denteksi keittämäsi pasta kastikkeen sekaan. Syö paljon.

5 comments:

Mark said...

bucatini on vähän niinkuin reiällistä spagettia
http://en.wikipedia.org/wiki/Bucatini

Pahalapsi said...

Perinteinen pekonipasta on kyllä hyvvää :) ite tykkään eniten pastoista, joissa ei käytetä lainkaan kermaa. Nam!

Liina said...

Mark, oo :D googlen käyttö on ilmeisesti vieläkin minulle liian vaikeaa, mutta silti sitä vaan aina oppii uutta. kiitos :)

Insanity_, mulla on vähän sama ... tykkään suhteettomasti sellaisista minimalistisista öljypohjaisista kastikkeista. vähän juuri kuin tämä, mutta vielä parempaa on sellainen jossa on vain valkosipulia ja chiliä ja öljyä :D ja pekonihan on aina ihanaa :D

Laura said...

Ihanaa pastaa, pakko kokeilla. Käy kurkkaamassa blogissani http://laurantahti.blogspot.com/2009/11/tunnustuksia.html, siellä on jotain sinulle ;)

Liina said...

Laura, parasta, kiiiiiiiitos :D

ja miksi kuulen Lauran Tähdestä vasta nyt? hyviä blogeja ei tule piilotella, niistä pitää huutaa maailmalle! mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)