Parasta ikinä

Sillä välin, kun en kirjoittanut tänne, söin kuitenkin satunnaisesti jotain. Ja tein ruokaakin.
(Paitsi kun olin kipeänä kaksi viikkoa eikä mikään maistunut paitsi satunnaisesti karkit. Ei edes sipsit. Olin siis tosi kipeänä.)

Löysin myös uuden lempiruokani.
Pastanjauhajien Pohjoisafrikkalaiset paahdetut kasvikset.

Ohje löytyy Pastanjauhajien sivuilta todennäköisesti selkeämmin kuin sen ikinä osaisin itse kirjoittaa.
Ja se on niin hyvää! Tein sitä kerran, kun kanssanisäkäs oli Oulussa "kirjoittamassa kypsyysnäytettä" ja heti seuraavalla viikolla uudestaan. Voisin syödä harissakasviksia joka päivä, vähän niinkuin sushia mutta ilman raskasmetalleja.

Jo ajatuksen tasolla harissakasvikset miellyttivät. Ensinnäkin rrrrakastan fenkolia, punasipulia ja kirsikkatomaatteja ja pelkästään rakastan kaikkia muita ainesosia. Toiseksi, ohjeeseen tulee paljon valkosipulia ja vähän harissaa, jota jo 10-vuotiaana käytin leivän päällä jos sitä jostain käsiini sain. Nykyään harissan maku ei sellaisenaan enää ole taivas, mutta ruoassa on just sopiva. Kolmanneksi, siihen tulee minttua ja korianteria, ja kuten ehkä arvaatte, palvon korianteria.

Lopputulos oli ajatustasoa parempi.

Niin että. Suosittelen kaikille. Taivas on auki.

1 comments:

kaisa said...

Pahus kun en huomannut selata tänne asti. Tätähän mun ois pitänyt tehdä. No ensi kerralla sitten :D