Lihapullia!

Tein lihapullia, ihan vaan kun siltä tuntui ja kun ystäväni Poukko* antoi kerran reseptikansion, jonka ohjeista tähän mennessä olin kokeillut vain valko- ja punaviinin avausohjeita, häpeän tunnustaa. Siellä oli ohje myös kreikkalaisiin lihapulliin, jotka siis ovat olleet suunnitelmissa vuodesta 2007.

En ottanut kuvaa, koska

a. Te kyllä tiedätte, miltä lihapullat näyttävät ja
b. Laitoin lihapullat mikroastiaan, joka on peräisin valehtelematta vuodelta 1990 ja näyttääkin siltä. Siis kauhealta, mutta ei sitä poiskaan viitsi heittää kun on ihan käyttökelpoinen MUTTA koska meillä ei ole tiskikonetta, en jaksa alkaa taiteilemaan niitä saakelin pyöryköitä parempaan astiaan. Call me lazy.

Kreikkalaiset lihapullat
  • 300 g jauhelihaa, meillä lehmää
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 05, dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kananmuna
  • pieni sipuli (raastimella) silputtuna (raastimella! Buahaha! Minä pilppuan sipulit käsin, em. tiskikonesyystä tosin)
  • 1 valkotsipulin kynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 1 tl hienonnettua minttua (onneks ei enempää kun kotona vasta huomasin missä alennuksen tilassa huippukallis ostamani luomuminttupuska oli. Grrrr.)
  • 1 tl oreganoa (kuivattua käytin)
  • mustapippuria
Laita liha, sipulisilppu, vesi ja korppikset kulhoon ja vaivaa taikinaksi. Lisää muna ja jatka vaivaamista. Mausta ja sekoita lisää.

Muovaile pullia, joiden tulisi olla ison miehen peukalonpään kokoisia alkuperäisen ohjeen mukaan. Itse tein vähän isompia (koska tein tuplataikinan enkä ole niin innostunut lihapullien pyörittelystä).

Paista joko:

- öljyssä paistinpannussa
- uunissa 225 C 15 minuuttia (minä tein näin, virallisesti vähentääkseni rasvaa ja epävirallisesti siksi etten jaksanut käristää mitään)

Hyviä olivat ja syvälle menivät :)


* Nimi muutettu

0 comments: