Liikaa kanaa! Liikaa kanaa!

Meillä syödään liikaa kanaa. Ei voi mitään. Mutta kun se on niin pirullisen helppoa ja sitten aina vastaan kävelee joku resepti jota on ihanpakko kokeilla.

Nyt oikeastaan haluaisin vääntää salaatteja mutta en vaan jotenkin jaksa silputa mitään.
Joten tein BBC GoodFoodin ohjella ... *drumroll* ... kanaa.

Kanaa balti
  • 4 broilerin rintafilettä
  • 2 sipulia (itse laitoin nipun uusia, pieniä ja sieviä sipuleita)
  • 4 rkl balti-currytahnaa (kuvittelin, ettei tällaista Suomesta saa vaan saapa kuitenkin)
  • 200 g quinoaa (no kun muutkin kerran) (ja 200 g on tosi paljon, ite laitoin 170 g ja sitä oli melkein liikaa silti)
  • 400 g tomaattimurskaa tai paloiteltuja tomaatteja
  • 1 l kanalientä
  • 50 g paahdettuja ja suolattuja kashei-pähkyleitä (tekninen termi lienee cashew)
  • tuoretta korianteria jeeee
  • öljyä, tietenkin
Silppua ja kuullota sipuli ISOLLA pannulla - saa kai vähän ruskistuakin. Siirrä sipuli lautaselle tai leikkuulaudalle ja ruskista kanat kevyesti molemmin puolin.

Kippaa pannulle mukaan sipuli, currytahna ja quinoa ja sekoita vielä pari minuuttia. Sen jälkeen lisää tomaatit ja kanaliemi ja sekoita reippaasti. Anna porista 25 minuuttia.

Lopuksi heitä joukkoon vielä kashei-pähkylät ja korianteri. Jos syöt samantien, jätä osa korianterista tarjoiluastiaan ruoan päälle. Ruoka kun ei ole kovin valokuvauksellista, katsokaa vaikka:

Mutta ihan hyvää siitä tuli. Tyhjäntoimitus haluaa huomauttaa, että suolaa ei välttämättä tarvitse ihan kauheasti lisätä, koska sekä currytahnassa että kanaliemessä on suolaa. Ja ainakin minulla on tapana tehdä aika tiukkaa kanalientä. Muutoin voi mausteita halutessaan lisätä, balti-currytahna ei ole kovin vahvaa.


Edit. Tein tollasen listan tuonne sivuun siitä, mitä tulee säännöllisesti vaklattua. On täysin mahdollista, että sieltä puuttuu joku loistoblogi. Jos puuttuu, nöyrin anteeksipyyntöni.

2 comments:

Aurinkotuuli said...

Tämä näyttää ihanan mehevältä "mätöltä"... en keksi parempaakaan sanaa semmoisille herkullisilleja meheville patamaisille ruoille joita tulee syötyä aina vähän enemmän kuin piti :). NAM

Liina said...

mättöä se nimenomaan on.

jotenkin siinä bbcgoodfoodin kuvassa se näytti vähän juhlallisemmalta, vaan sen ei pidä antaa hämätä :)