Kalkkunaa, vihdoin

Hei vaan kaikki ja anteeksi tämä hirvittävän pitkäksi venähtänyt tauko. Ja kiitos muistamisesta kaivanneille, teitä on ymmärtääkseni kaksi :D

Aluksi selittelyä salamahaasteesta: tässä on vähän kiirettä puolin ja toisin ja kuten kommenteissa jo sanoinkin, tiukat neuvottelut siis käynnissä. Ahem. Että en panttaa haastetta ilkeyttäni, korkeintaan ymmärtämättömyyttäni. Ja isona minusta tulee Piisamirotta.

Sitäpaitsi olen viime aikoina syönyt (tiedän, että joku levittää huhua että EN ole syönyt mutta se ei ole totta) lähinnä pakastevihannesten, currytahnan, Pain 100% -kastikkeen ja partaäijäjugun huumaavaa sekoitusta ja kaikki kokkauskokeilut ovat olleet enemmän tai vähemmän epäonnistuneita virityksiä.

Eilen kuitenkin käristin kalkkunaa.
Olen etsinyt sopivaa kalkkunareseptiä aika pitkään, mutta moniin resepteistä tuntuu liittyvän paistomittari tai jonkunlainen hedelmä, eikä niistä kumpikaan ole asia jota haluan tässä aikaansaamattomuuden tilanteessa sotkea ruokaani. Hedelmiä en yleensä muutenkaan, olen lähtökohtaisesti skeptikko sille että joku yrittää turmella suolaisen ruokani makeudella.

Maku-lehden arkistosta löytyi sitten kuitenkin cajun-maustetun kalkkunan ohje.

Seuraava - kaikkein vaikein - tehtävä oli löytää jostain cajun-maustetta. Itse asiassa epäonnistuin siinä lieväksi yllätyksekseni täysin. Korvasin cajunin NoMUn periperimausteella. (Kas, NoMUn saitilla on reseptejäkin. Jee.) Se toimi hyvin.
Tosin, kun sanoin "käristin", tarkoitin todella sitä. Tässä paistojutussa on varmaan joku jippo jota en ole vielä hiffannut, mutta kaikki muut ovat. Naurakaa vain partaanne siellä.

Periperimaustettu kalkkuna
  • 500 g tai enemmän maustamattomia kalkkunan fileepiffejä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 3+ tl periperimaustetta (uskokaatten, tämä periperijuttu ei ole kovin tulista) (edes kanssanisäkäs ei valittanut)
Sekoita öljy, periperi ja suola. Valele piffit seoksella ja anna maustua 15 minuuttia.
Käristä grillissä tai parilalla tai jos olet surkea luuseri kuten minä, teflonpannulla. Ahaha.
Lisukkeeksi vaikka Maku-lehden ehdottamat vihannekset. Tai currytahnan, pakastevihannesten, Pain100%:n ja ruokajugun hurmaava yhdistelmä.

Tältä näytti ja hyvältä maistui:

4 comments:

Jaana said...

Mielenkiinto heräsi. Mitä on tämä sataprosenttinen Tuskakastike?

Liina said...

sataprosenttinen tuska on Pain Is Good -lafkan valmistama ... sataprosenttisen tuskallinen kastike.

Pain Is Goodin webisivut:
http://www.painisgood.com/

Ja kun ne eivät halua kertoa tähtituotteestaan, tässä sen kuva:
http://www.hotsauceworld.com/hsw1343.html

Täyden tuskan kastiketta on saanut esim. Kampin K-Marketista - but beware!
Se on OIKEASTI aika tulista. Pullo kestää pitkääääään :D

Polkkapossu said...

Moi vaan. Heräsi ihmetys mausteesta nimeltä peri-peri. Pakko oli oikein googlettaa, kun ajattelin tarkoitatko piri-piriä. Rakkaalla mausteseoksella on näköjään monta nimeä.

Liina said...

rakkaalla pippurilla tosiaan ON monta nimeä.

itse törmäsin siihen ensi kertaa just peri-peri -nimellä ja sittemmin Santa Marian piri-pirit tuntui vähän hassulta. vaikka toki kerran julistin kovaäänisesti että meillä syödään pirikanaa. mutta silti tuntui vähän hassulta.