Mansikkakeitto

Hahaa, ei mitään makeaa.

Saksin äidin Annasta irti mansikka-kurkkukeiton ohjeen. (Enimmäkseen siihen kyllä tulee tomaattia.)
Keitto kun näytti kuvassa niin kivan punaiselta.

Alla yksinkertaistettu versio.

Mansikka-tomaattikeitto jossa on myös kurkkua
4:lle kylmäksi alkuruoaksi
  • 500 g tomaattimurskaa (alkuperäisessä oli tomaatteja, mutta ne pitää kaltata ja minä olen pohjimmiltani LAISKA)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen suippopaprika
  • chilirouhetta (tai 1 punainen chili)
  • 0,5 kurkkua
  • 200 g mansikoita (koska kävin kaupassa sunnuntaina, jouduin tietenkin tyytymään pakastemansikoihin ja se oli kauheaa kunnes ymmärsin etteivät tuoreet olisi ikinä ehtineet keittoon asti)
  • 2 dl paseerattua tomaattia (joka jäi muusta ruoasta yli, tai 2 dl tomaattimehua)
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • sitruunan mehua maun mukaan mutta ainakin 2 rkl
  • öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
Kaada tomaatit blenderiin.
Silppua sipuli ja valkosipuli. Paloittele paprika (ja mahdollinen tuore chili). Kuullota sipuleita hetki pannulla, lisää paprika ja chili olomuodosta riippumatta. Kuullota vielä hetki ja kaada blenderiin.
Kuutioi kurkku ja kaada blenderiin. Perkaa/sulata mansikat ja - arvaatteko? - kaada blenderiin.
Heitä blenderiin vielä muut tomaattivalmisteet ja mausteet ja hurauta tasaiseksi. Jäähdytä.

Tästä tuli kyllä ihan käsittämättömän hyvettä. Söin sitä iltapalaksi, ja siinä se toimi aika kivasti: oli kevyttä mutta täyttävää. Lurps. Huomenna uusiksi.

2 comments:

hanna said...

Kiitos mielipiteestäsi :)
Tämä kuulostaa jo niin eriskummalliselta, että on ehkä pakko joskus kokeilla! Mansikka-gazpacho :P

Liina said...

ei kiittämistä :D

mansikka-gazpacho :D joo, jotenkin kummallisesti se toimi. kaikki maut tulivat silleen sopivasti esiin.