tag:blogger.com,1999:blog-2470413788336550345.post8596283514889974275..comments2022-08-06T00:49:28.186-07:00Comments on korianteria: TabboulehLiinahttp://www.blogger.com/profile/04038062090546541015noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2470413788336550345.post-2147549939337949272008-04-25T00:12:00.000-07:002008-04-25T00:12:00.000-07:00en tiiä mutta sama kävi mulle.haluaakohan Heli syö...en tiiä mutta sama kävi mulle.<BR/>haluaakohan Heli syödä ulkona? no, se on välillä kivaakin. ja mä tiedän sieltä hyvän thaimestan :D<BR/><BR/>voisin varata lennot tänään.Liinahttps://www.blogger.com/profile/04038062090546541015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2470413788336550345.post-4151643845272387202008-04-25T00:01:00.000-07:002008-04-25T00:01:00.000-07:00Luen mä tätä välillä - siis myös kommentteja :)En ...Luen mä tätä välillä - siis myös kommentteja :)<BR/><BR/>En mä tiedä ruvetaanko me vegetaristeiksi, mutta siltä vaikuttaa. Ainakin hyvin kasvispainotteista ruokaa on tarkotus syödä. Tosin mä aion varmaan syödä myös kalaa. Voin syödä sitä sitten vaikka töissä lounaalla :P<BR/><BR/>Ja tietysti voidaan kokata, jos tuut tänne :D <BR/>Mä kannatan aina itse kokkaamista ulkona syömisen sijaan (mitäköhän mulle on tapahtunut...)kaisahttps://www.blogger.com/profile/12630275032368859784noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2470413788336550345.post-20309840086446736862008-04-24T10:37:00.000-07:002008-04-24T10:37:00.000-07:00mitä mitä mitä :D rupeatteko vegetaareiksi?kiva jo...mitä mitä mitä :D rupeatteko vegetaareiksi?<BR/><BR/>kiva jos tästä on iloa :)<BR/><BR/>hei jos mä tuun sinne niin laitetaanko vaikka pe ruokaa? tai siis ... luetkohan sä ees tätä :PLiinahttps://www.blogger.com/profile/04038062090546541015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2470413788336550345.post-155451515903813152008-04-19T10:16:00.000-07:002008-04-19T10:16:00.000-07:00Tää blogi on niin hieno asia. Kiitos! Mietin päivä...Tää blogi on niin hieno asia. Kiitos! <BR/>Mietin päivällä, mitä tänä viikonloppuna kokkaisin, tulin tänne ja totesin, että teen tätä sun tabboulehia ja seuraavaksi löyty se kana-nuudeliwokki. Tosin tän kanssa pitäis ehkä olla joku lisuke, joten jätin vähän kanapaloja wokista (jonka siis tein tänään ja jota jäi tietysti yli, mutta syödään viikolla sitten lisää). <BR/>Tosin täytyy jäleen myöntää, etten osaa tehdä juuri mitään ruokia oikeasti ohjeen mukaan. Käytän aina niissä sitä mitä on, enkä ikinä jaksa ostaa kaikkia aineosia, jos jotain puuttuu :P<BR/><BR/>Seuraavaksi mun pitänee alkaa opettelemaan kasvisruokia; sen verran vahvasti alkaa näyttämään siltä, että meidän kodissa kokataan syksystä lähtien niitä :)kaisahttps://www.blogger.com/profile/12630275032368859784noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2470413788336550345.post-13440117613940699352008-04-07T21:40:00.000-07:002008-04-07T21:40:00.000-07:00haa! minttu ei tullut edes mieleen, loistavaa :) m...haa! minttu ei tullut edes mieleen, loistavaa :) mietin kyllä villisti, että mitkä muut tuoreyrtit ehkä kävisivät ... ja päädyin hieman epäyllättäen korianteriin, johon jäin jumiin.<BR/><BR/>minä laitoin ihan tavan persiljaa, tungen sitä vähän joka paikkaan kun olen vihdoin oppinut siitä pitämään.<BR/><BR/>sun ohje näyttää mainiolta, aion kokeilla :) joo, koukkuuntumisen uskon, nyt tekee mieli tehdä taas tabboulehia. (sitäpaitsi on jotenkin kiva kirjoittaa tabbouleh. tabbouleh. hieno sana.)Liinahttps://www.blogger.com/profile/04038062090546541015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2470413788336550345.post-58291063048843030592008-04-06T14:07:00.000-07:002008-04-06T14:07:00.000-07:00Tabouleh (translitteraatioita on varmaan miljoona)...Tabouleh (translitteraatioita on varmaan miljoona) on eräs mun lempijutuista. Ekaa kertaa sain sitä Abu Dhabissa kymmenisen vuotta sitten, kun sitä oli melkein joka aterian alkupalana erilaisten tahnojen kanssa. Mielestäni se on nimenomaan tabouleh-<I>salaatti</I>, jonka jujut on minttu ja sitruuna. Paljon olen käyttänyt (ainakin Stockalta saatavaa) valmista tabouleh-maustettua couscousia, mutta itse maustettu on kyllä parempaa.<BR/><BR/>Mun ohje on: 40% tomaattia, 40% kurkkua ja 20% sipulia, kaikki pieneksi kuutioituna. Sitten vedessä turvotettu couscous, johon sekoitetaan reilusti minttua, sitruunankuorta ja -mehua sekä oliiviöljyä ja suolaa. Ymmärtääkseni persilja olisi olennainen aines myös, mutta niin harvoin on kotona tuoretta sileälehtistä persiljaa, että useimmiten se jää pois. Ja samat sanat kevätsipuleista - niitä ei ole kuin alkukesästä. Couscousia (tai joskus bulguria) panen ehkä kolmanneksen tai puolet (tai jotain) kasvisten yhteismäärästä.<BR/><BR/>Nam. Tosi kivaa, että kirjoitit tabouleh'sta. Ja varo vaan, siihen jää helposti koukkuun. Kohta huomaat syöväsi sitä ainakin kerran viikossa.Outihttps://www.blogger.com/profile/15434223318392851133noreply@blogger.com